Wat is: Link juice?

Nee, het is niet de nieuwste rage in een gezond ontbijt. Link juice verwijst naar de kracht die via links aan een site wordt doorgegeven. Het dient in feite als een stem van vertrouwen voor je website. Omdat we allemaal weten hoeveel Google mensen graag meer geeft van wat ze zoeken, betekent dit dat het een van de belangrijkste factoren is bij het verhogen van de zoekpositie van jouw site.

Linkbuilding-strategie

Een van je eerste prioriteiten voor het verbeteren van jouw zoekpositie moet het verdienen van die stemmen van vertrouwen van andere sites zijn. Er zijn veel manieren om dit te doen. Soms wil je de directe route gaan. Dat betekent specifieke technieken voor linkbuilding, zoals het op jouw website beschikbaar stellen van documenten, het posten van gastblogs, marketing op sociale media, persberichten en meer. 

Nu is de directe aanpak geweldig, maar de ruggengraat van jouw linkbuilding-strategie moet zijn het presenteren van uitstekende inhoud op jouw website. Die zorgt er immers voor dat bezoekers deze gaan delen op het internet. Wanneer consumenten duidelijk maken dat ze van jouw content houden, wil Google ze alleen maar meer geven van wat ze willen!

Factoren die de hoeveelheid link juice bepalen

Nu is de hoeveelheid link juice die je krijgt van links afhankelijk van de site die naar jou linkt. We zullen kort toelichten hoe dat vervolgens wordt berekend. Dus stel dat je twee sites hebt, laten we ze Site X en Site Y noemen. Als alle andere rangschikking factoren hetzelfde zijn en Site X heeft een link van een externe site die ernaar verwijst en Y er geen, dan zal Site X hoger scoren in de zoekresultaten vanwege de link juice dat het ontvangt.

Dus wat gebeurt er als beide sites links hebben die ernaar verwijzen? Dan wordt het een beetje ingewikkelder. Stel dat Site X links van twee sites ontvangt en Site Y een link van één site ontvangt. We gaan er hier van uit dat alle linkende sites de exacte hoeveelheid autoriteit hebben. Aangezien Site X links van meer sites ontvangt, ontvangt het meer link juice, wat betekent dat X waarschijnlijk hoger scoort in de zoekresultaten.

Maar wat als we nog een stap verder gaan? Link juice wordt verspreid over alle links die vanaf een site worden verzonden. Dus laten we zeggen dat sites die naar X linken ook naar andere sites linken, terwijl de site die naar Y linkt uitsluitend naar Y linkt. Afhankelijk van naar hoeveel sites de site X-verwijzers naar linken, trekt Y gelijk of trekt misschien vooruit.

Interne linking

Als het gaat om interne links op een site, doe je er goed aan om de natuurlijke stroom van link juice toe te staan ​​in plaats van deze al te veel te bedwingen met nofollow links. De link juice die je op jouw site verkrijgt en verspreidt, zorgt ervoor dat jouw interne pagina’s populair blijven op het internet en ook jouw homepagina die jouw hele site helpt met de posities in de zoekresultaten. Klik hier als je meer wilt leren over het opbouwen van een optimale interne linkstructuur.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.