Tips zoekwoorden onderzoek

Wij geven je graag wat tips voor een zoekwoorden onderzoek.
Voor een goed zoekwoorden onderzoek, ook wel keyword analyse genoemd, is het handig om onderstaande tips te gebruiken. Voordat je jouw website structuur vastlegt is het belangrijk om eerst de juiste zoekwoorden te bepalen.

veel zoekvolume screenshot

Meeste volume

Het klinkt heel verleidelijk om voor de keywords te gaan waar het meeste volume aanhangt. Dit is echter lang niet altijd de juiste strategie. Er zijn bepaalde zoekwoorden of keywords waar zoveel concurrentie op is dat het niet lonend is om op deze te richten, vooral wanneer je een beginnende website of webshop hebt. Beginnende websites hebben namelijk weinig autoriteit en beginnen al met een achterstand t.o.v. websites die meer autoriteit hebben opgebouwd.

Ook moet je jezelf afvragen of het zoekwoord waar het meeste volume op zit wel relevant genoeg is voor jouw business. Is het wel interessant om jezelf op het woord ‘kleding’ te richten wanneer jouw aanbod alleen maar uit ‘heren kleding’ bestaat? Waarschijnlijk niet. Verstandiger is het dan om meer focus op het woord heren kleding te leggen. Meer hierover kunt u lezen in het artikel over conversie gericht zoekwoord onderzoek.

Advertentiegroepen

De keyword tool geeft ook veel suggesties voor woorden waar je zelf niet aan hebt gedacht heb. Dit kan via verschillende manieren. Een ervan is via de advertentiegroepideeën. Dit zijn bundelingen van zoekwoorden die relevant aan elkaar zijn en worden gebruikt in bestaande AdWords campagnes. Hier staan vaak nog woorden tussen waar je zelf misschien niet aan hebt gedacht. Misschien gebruik jij wel vaak een andere naam voor een product waarbij de meeste mensen dit product onder een andere naam kennen.

Omcirkeld zijn de woorden waarvan we meer wilden weten. Bijvoorbeeld het maandelijkse zoekvolume of de advertentiekosten. Hieronder staan alle bestaande advertentiegroepen met deze woorden erin en daarbij woorden die hier weer relevant aan zijn. De suggesties die de zoekwoord planner geeft is op basis van vele miljoenen gegevens en zijn daarom vaak heel waardevol.

advertentiegroepen

Relevante zoekwoord suggesties

Naast de advertentiegroepideeën geeft Google’s keyword tool ook nog relevante suggesties op een andere manier.
Het voordeel is dat hoe meer zoekwoorden je invoert, hoe meer suggesties je hiervoor terugkrijgt. Voor een goede complete keyword analyse is het dan ook handig om zoveel mogelijk relevante suggesties in te voeren. De zoekwoord suggesties kan je desgewenst sorteren op de hoogte van het aantal zoekopdrachten per maand, of op kosten per klik op de advertentie. In het voorbeeld hieronder is te zien dat Google heel veel suggesties geeft op basis van de drie ingevoerde woorden.

zoekwoorden

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van online marketing? Neem contact met ons op via het formulier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.