Wat zijn blogs?

Blogs zijn websites die een informatieve insteek hebben. Deze artikelen worden gebruikt om ontwikkelingen en extra informatie te geven over producten en of diensten. Goede blogs verbeteren uw vindbaarheid, ook zullen mensen die uw webwinkel nog niet kennen deze bezoeken dankzij deze externe blogs. Naast een externe blog kunt u ook kiezen voor een interne blog, op deze blog kunt u veel informatie kwijt die u niet in uw webwinkel kunt plaatsen. Met deze blogs kunt u bezoekers op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en collecties bijvoorbeeld.

Interne blogs

Een interne blog is een weblog op uw eigen website en in de webwinkel terug te vinden, bijvoorbeeld www.blog.mijnwebwinkel.nl. Een interne blog zorgt voor extra content op uw website. Zoekmachines vinden nieuwe unieke content erg fijn en dit wordt dan ook zeker gewaardeerd. Een web blog binnen de website kan ook als informatievoorziening dienen voor de bezoeker.

Externe blogs

Linkbuilding is erg belangrijk voor uw vindbaarheid. Hoe relevanter de website is, waar de link vandaan komt hoe beter. Om hier zelf een beetje bij te helpen is het mogelijk om een externe blog op te zetten. De domeinnaam die u hiervoor gebruikt moet relevant zijn voor uw webwinkel. Op deze externe blog kunt u algemene informatie schrijven, met deze informatie (die in natuurlijke mate linkt naar uw webwinkel) kunt u weer nieuwe bezoekers bereiken. Wanneer de tekst relevant is en ook nog door verwijst naar de juiste pagina dan zorgt dit voor een stijging van zowel het blog als de webwinkel in de pagerank van Google.

Blauwe Monsters en blogs

Blauwe Monsters houden zich bezig met alle aspecten van online marketing en linkbuilding blogs zijn daar een heel belangrijk onderdeel van. Samen met de klant kijken we naar de wensen en mogelijkheden en creëren wij één of meerdere unieke blogs, die niet alleen zorgen voor een betere vindbaarheid in Google maar die ook de mogelijkheid bieden om uw kennis en passie te delen. Wanneer de blog ontworpen is kun je er voor kiezen of Blauwe Monsters of jijzelf artikelen gaat schrijven en plaatsen. Wanneer wij voor jou aan de slag gaan, dan bedenken we samen onderwerpen en krijg je de artikelen altijd voor plaatsing te lezen.

Wilt u een beroepsblogger een keer een artikel over jouw webwinkel laten schrijven? Ook dan is dit mogelijk. Kijk bij blog ads voor meer informatie hierover.