Persoonlijk maken wij bij Blauwe Monsters veelvuldig gebruik van SE Ranking voor het optimaliseren van de websites van onze klanten. Deze tool bevat diverse, handige functionaliteiten welke stuk voor stuk bijdragen aan het behalen van de SEO doelstellingen. Heb je interesse in de functionaliteiten van SE Ranking? Lees dan gauw verder en ontdek wat SE Ranking allemaal te bieden heeft!

Dagelijkse monitoring van organische zoekwoorden

Waar sommige tools niet altijd even nauwkeurig zijn als het gaat om het tracken van organische posities, staan wij persoonlijk volledig achter SE Ranking op dit vlak. SE Ranking biedt de mogelijkheid om handmatig een lijst van zoekwoorden in te vullen. Vervolgens worden deze termen iedere dag gemonitord en opgeslagen. Hierdoor krijg je een zeer nauwkeurig beeld welke organische zoekwoorden wanneer, op welke URL en op welke positie door de grootste zoekmachines zijn ingedeeld. Deze “Zoekwoord Positie Tracker” geeft dit aan voor alle locaties (Land, Plaats en Postcode) en alle apparaten. Naast de organische posities worden ook de Google SERP features, Maps resultaten en Google Ads posities getrackt. 

Het prettige aan deze tool is dat het mogelijk is om tot 5 concurrenten toe te voegen. Op deze manier kun je heel gericht de zoekwoordposities van concurrenten vergelijken met die van jouw eigen website en eventuele fluctuaties sneller opmerken en verder analyseren. Een bijkomend voordeel is dat je voor jouw klanten een account kunt aanmaken (met of zonder bewerkrechten) zodat je dit inzicht ook aan hen kunt bieden. Ideaal dus!

(Bron: Screenshot uit SE Ranking, specifieke gemonitorde zoekwoorden zijn i.v.m. de privacy weggelaten)

Zoekwoordenonderzoek via SE Ranking

SEO-specialisten streven er altijd naar om voor hun klant de top te bereiken in de organische zoekresultaten. Het optimaliseren van content op basis van relevante zoekwoorden staat hierin centraal. SE Ranking biedt een zeer handige tool waarmee je een gedetailleerde zoekwoord analyse kunt uitvoeren voor zowel betaalde als organische zoekwoorden. Na het invullen van een zoekwoord, zoals “online marketing”, verschijnen er verschillende vergelijkbare en gerelateerde zoekwoorden in een rapport. 

Voor ieder zoekwoord geeft SE Ranking weer hoe vaak er per maand op wordt gezocht in de zoekmachine, hoeveel concurrentie actief bezig is met dit zoekwoord en wat de gemiddelde klikprijs via Google Ads kost. De zoekwoorden (met zoekvolumes zodat je weet hoe vaak mensen hiernaar zoeken) vormen de basis voor het uitwerken van een gedetailleerde contentstrategie. Of je nou aan de slag gaat met het creëren van landingspagina’s voor jouw product of dienst, of dat je aan de slag gaat met on-page bloggen, vooraf dien je altijd een nauwkeurig zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Op die manier kun je namelijk heel gericht inspelen op de wensen en behoeften van jouw doelgroep. 

Vroeger heeft iedereen geleerd dat afkijken niet mag, maar SE Ranking biedt de mogelijkheid om te achterhalen op welke zoekwoorden jouw concurrenten (organisch) worden gevonden. Deze data kan jou helpen om belangrijke zoekwoorden te selecteren zodat je hiermee zelf ook waardevolle en relevante bezoekers naar jouw website kunt trekken. SE Ranking heeft een interne database ontwikkeld die maandelijks wordt geüpdate. Daarbij is het ontdekken van nieuwe interessante zoekwoorden via SE Ranking heel gemakkelijk en overzichtelijk! Natuurlijk blijft het uitwerken van een gedetailleerd zoekwoordenonderzoek een flinke klus, maar met de hulp van SE Ranking zul je merken dat alles vanzelf een stuk overzichtelijker wordt. 

(Bron: Screenshot uit SE Ranking, vergelijkbare zoekwoorden na het intypen van “online marketing”) 

On-Page SEO Audit via SE Ranking

Binnen SE Ranking bestaat de functie “On-Page SEO Controle”. Deze tool brengt fouten aan het licht die een negatief effect hebben op de ranking van bepaalde pagina’s binnen de zoekmachine. De fouten worden binnen SE Ranking overzichtelijk weergegeven en gesegmenteerd per categorie. Denk hierbij aan onderstaande onderwerpen:

 • Pagina titel
 • Meta omschrijving
 • URL-structuur
 • Indexeerbaarheid
 • Content analyse
 • Zoekwoord dichtheid
 • Afbeeldingen analyse
 • Header tags
 • Backlink analyse
 • Interne link analyse
 • Laadsnelheid
 • Gebruiksvriendelijkheid

SE Ranking scant een bepaalde pagina op allerlei verschillende on-page SEO factoren. Doordat alle fouten en verbeterpunten overzichtelijk worden weergegeven, is het mogelijk om alles stap voor stap aan te pakken. Denk hierbij aan het verbeteren van de interne linkstructuur van jouw website, maar ook het verbeteren van laadtijd voor mobiel of desktops of het optimaliseren van H-koppen. SE-ranking geeft een globale score weer per categorie en deelt de fouten en verbeterpunten in onder de koppen “Foutmeldingen”, “Waarschuwingen” en “Controle geslaagd”. Op deze manier weet je dus precies waar je als eerst mee aan de slag zou moeten gaan voor het verbeteren van de on-page SEO factoren. Online marketeers weten hoe ze dit soort fouten en verbeterpunten handmatig kunnen controleren, maar de mogelijkheden gebruiken die SE Ranking biedt zal uiteindelijk een hoop tijd schelen. Daarnaast kun je met een tool als SE Ranking zeer nauwkeurig te werk gaan. 

Een uitgebreide alles-in-één tool

SE Ranking kan dus worden omschreven als een uitgebreide SEO tool met meerdere handige functionaliteiten. Naast het monitoren van zoekwoordposities, het uitvoeren van een gedetailleerd zoekwoordenonderzoek en het verbeteren van on-page SEO factoren biedt deze tool nog veel meer aan. Denk hierbij aan het uitvoeren van een concurrentieonderzoek, een ingebouwde backlink checker, het opmaken van rapportages voor klanten en het controleren van de pagina indexering status binnen zoekmachines. SE Ranking is hierdoor één van dé tools op het gebied van SEO optimalisatie die zeer goed kan bijdragen aan het behalen van jouw SEO-doelstellingen. 

Heb je interesse om eens in gesprek te gaan over alle tools die wij binnen Blauwe Monsters gebruiken voor het behalen van onze klantdoelstellingen? Neem dan gauw contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!