Of dat nu vooruitgang is op het gebied van SEO, gebruiksvriendelijkheid of bijvoorbeeld een uitbreiding van jouw online bedrijf naar meerdere landen, je wilt een website of webshop die beter presteert dan daarvoor. Ook kan het gebeuren dat het oude CMS niet meer volstaat, bijvoorbeeld omdat de online omzet dusdanig is gestegen dat de behoefte aan betere en meer uitgebreide functionaliteiten bestaat. Denk hierbij aan zaken zoals een centraal voorraadbeheer, integraties met verschillende payment providers en zaken zoals orderadministratie. 

Een website migratie kan winst opleveren op het gebied van gebruiksgemak voor je klanten, maar CRO of SEO-technisch kunnen er ook voordelen aan zitten. 

Een website migratie, groot of klein, heeft vele voordelen als deze op de juiste manier wordt uitgevoerd. Dit zijn voordelen voor het organische verkeer, het betreden van nieuwe markten of voor de gebruikerservaring op jouw website. Zo heeft een verbeterde URL-structuur een positieve invloed op de organische vindbaarheid van de website. Ook hebben schonere URL’s een grotere kans op hogere kwaliteitsscores voor jouw Google Ads. Google begrijpt jouw website namelijk een stukje beter door de duidelijke structuur van URL’s. 

Bovendien kan een migratie naar een website met een snellere laadtijd en hogere gebruiksvriendelijkheid beter scoren op de Core Web Vitals (een van de rankingfactoren van Google). Migreren naar een website met een hogere gebruiksvriendelijkheid is niet alleen waardevol voor SEO, maar ook voor CRO. Het verbeteren van de User Experience heeft een grote invloed op meer conversies en een hogere conversiewaarde. Kortom: het correct uitvoeren van een website migratie naar een nieuwe verbeterde omgeving kan leiden tot meer verkeer en meer conversies.

Soorten website migraties 

De soort  website migratie kan variëren, bijvoorbeeld:

 • Wanneer je overgaat van HTTP naar HTTPS
 • Wanneer je overgaat op een nieuw domein
 • Wanneer je merkt dat je website niet optimaal presteert 
 • Wanneer je over wilt gaan van meerdere domeinen naar 1 domein, of juist je website wilt uitsplitsen naar meerdere landen
 • Wanneer je van TLD verandert (bijvoorbeeld van .nl naar .com)
 • Wanneer je over wilt gaan op een ander CMS-systeem
 • Wanneer je (grote) delen van de website wilt veranderen, denk aan content verplaatsen, collecties van webshops die veranderen of het doorvoeren van een nieuwe URL of ander UX design

Wat je vaak ziet terugkomen is een website migratie naar een ander CMS systeem. De reden voor een keuze van een ander CMS kan op zichzelf  weer verschillende beweegredenen hebben. Elk CMS-systeem heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo kan het een beweegreden zijn om van CMS te switchen omdat het systeem goedkoper is, een multilingual optie heeft, of omdat deze beter bij jou en de bedrijfsdoelstellingen past.

Financiële voordelen van een website migratie 

Naast de de voordelen op het gebied van techniek en SEO brengt een website migratie ook financiële voordelen met zich mee. Met een goed uitgevoerde website migratie kun je vooral groei in omzet realiseren. Of je nu van CMS switcht of van URL structuur, groei in omzet is vaak een logisch gevolg van deze veranderingen. Deze omzetstijging bereik je onder andere door:

 • Het verkrijgen van meer bezoekers
 • Een beter gesegmenteerde website op basis van klantprofielen (wanneer je migreert naar Magento 2)
 • Betere cross-en upsell mogelijkheden
 • Mogelijkheden voor het verbeteren van UX zoals het toepassen van filters en verschillende voorkeursinstellingenKortom, een website migratie brengt voordelen op meerdere gebieden met zich mee, mits goed uitgevoerd. Blauwe monsters heeft veel succesvolle website migraties uitgevoerd en wij helpen onze klanten graag met meedenken, ondersteunen of het uitvoeren van een website migratie. Benieuwd naar de opties voor jou? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten!