Wat is Account Based Marketing?

Account based marketing, ofwel ABM, is een business to business marketingstrategie waarbij marketing en sales nauw samenwerken om een gepersonaliseerde koopervaring voor een specifiek gekozen doelgroep te creëren. De focus wordt daarbij gelegd op het vervullen van de persoonlijke behoeftes van de accounts.

Voordelen van account based marketing

Er zijn verschillende aspecten die in je voordeel kunnen werken wanneer je account based marketing inzet. Zo ligt bij account based marketing ten eerste de focus op persoonlijke aandacht. Met de correcte uitvoering sluit de boodschap uiteindelijk beter aan bij jouw doelgroep vergeleken met andere communicatievormen.

Ten tweede richt je met deze vorm van marketing jouw communicatie optimaal in op een bepaald segment van de beoogde doelgroep. Hierdoor is het vervolgens eenvoudig om de Return On Investment (ROI) van de campagne in kaart te brengen.

Ten slotte werkt het in je voordeel dat bij deze marketingstrategie voorafgaand aan de uitvoering bepaald op welk segment de focus komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat het in één oogopslag duidelijk wanneer er een interessante lead gevonden is.

Hulp nodig bij b2b marketing? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Account based marketing vs marketing automation: de verschillen

In tegenstelling tot account based marketing, ligt bij marketing automation de focus op het automatiseren van het aankooptraject voor individuele kopers. Dankzij dit geautomatiseerde proces scheelt het marketeers uiteindelijk veel tijd. Toch kiezen B2B organisaties er regelmatig bewust voor om hun aankooptraject niet te automatiseren. De redenen voor deze beslissen variëren sterk. Zo kunnen ze bijvoorbeeld slechts een handvol contacten hebben of nog niet groot/sterk genoeg zijn op het gebied van Search Engine Optimalisatie (SEO).

Bij account based marketing werken de verschillende afdelingen binnen een bedrijf nauw samen om juist een gepersonaliseerde strategie op te stellen voor individuele accounts. Bovendien wordt deze strategie veelal gekozen voor grote accounts die tot veel omzet leiden. Marketing automation is daarentegen uitstekend toepasbaar voor kleinere accounts.

Wil je zelf met account based marketing aan de slag? De B2B marketing specialisten bij Blauwe Monsters helpen je graag op weg! Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van online marketing.