Data driven marketing

Data driven marketing, ofwel data gedreven marketing, is een vorm van marketing waarbij marketeers de strategieën inrichten op basis van data. Er wordt met andere woorden gekeken naar de data die voorhanden is. Denk hierbij aan data uit het CRM-systeem, uit Google Analytics of data uit conversie optimalisatie tools zoals AB-testing en heatmapping.

Data driven marketing toepassen

Door het gebruik van verschillende data verzamelaars is het mogelijk om het gedrag van de doelgroep in kaart te brengen. Heat maps laten bijvoorbeeld zien waar de aandacht van de websitebezoeker naartoe gaat op de pagina. Daarnaast laat scroll mapping zien of de gebruiker de hele pagina leest of enkel bovenin blijft. Verder geeft Google Analytics aan hoelang de bezoeker op de betreffende pagina aanwezig is.

De marketeer analyseert uiteindelijk al deze gegevens en trekt hier verschillende conclusies uit. Gewapend met die kennis kan het marketing team de strategie aanpassen om de website te verbeteren, zowel op gebruiksvriendelijkheid als op conversie.

Online marketing uitbesteden? Neem direct contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.