Wat is een: Anchor tekst?

Betekenis:

Een anchor tekst is de klikbare tekst van een link. Een anchor tekst wordt voornamelijk gebruikt om te navigeren naar verschillende pagina’s. Daarnaast speelt de anchor tekst een grote rol binnen linkbuilding. (voorbeeldje: hier is de anchor tekst “linkbuilding” deze anchor tekst is blauw gemarkeerd, hierdoor valt hij nog meer op en is het duidelijk dat bezoekers er op kunnen klikken).

Anchor teksten en SEO

Anchor teksten zijn erg belangrijk voor je SEO, namelijk bij het gebruik van linkbuilding. Anchor teksten vormen het linkprofiel van je website. Een anchor tekst kan zowel een interne link zijn, als een externe link (backlink). Elke backlink die je website heeft, heeft een anchor tekst. (de tekst die klikbaar is zoals hierboven in het voorbeeld). Het is belangrijk dat je een natuurlijk linkprofiel creëert, dit doe je door de juiste anchorteksten te gebruiken. Wanneer je begint met linkbuilding is het van belang om van te voren te bepalen waarop je wilt positioneren (ranken) in google. Vervolgens is het belangrijk dat je variatie brengt in het soort anchor teksten. Linkbuilding uitbesteden bij een specialistisch bureau zorgt ervoor dat er geen beginnersfouten worden gemaakt.

Het gebruik van anchor teksten

Zorg er voor dat je altijd de zoekterm waarop je gevonden wilt worden gebruik als anchor tekst. Hieronder een voorbeeld hoe het niet hoort en hoe het wel moet.

Fout: klik hier voor internet marketing tips

Goed: lees alle internet marketing tips van Blauwe Monsters.

Door de juiste anchorteksten te gebruiken snapt google beter waar de pagina over gaat waar naartoe gelinkt wordt. Hierdoor geef je google meer informatie over de link.

Hulp nodig met online marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.