SEO scan maken

SEO scan is een scan om te zien of de website zoekmachine vriendelijk is. Om te bepalen hoe de status van uw website op dit moment is voert u altijd een goede scan van uw website uit op de zoekmachine vriendelijkheid. Met een SEO scan kijkt het internet marketing bureau naar een aantal zaken.

Is de website SEO technisch geoptimaliseerd?

Werken alle plugins goed is de snelheid van de site voldoende voor Google. Onderhoud is van groot belang op iedere website. Bepaalde thema’s verouderdere en moeten geüpdate worden. Daarnaast kent iedere website plugins deze moeten ook vaak om de paar maanden een update krijgen. Google heeft een programma om je te waarschuwen voor zaken die niet werken. Meld je daarom aan bij Search console ook wel Google Webmaster tools genoemd. https://www.google.com/webmasters/tools/

Is er voldoende content op de homepage en categorie pagina’s?

Hoe meer content hoe beter, met goede content verhoog je de bezoekduur van je bezoeker. Uiteindelijk is het doel van Google om zo goed mogelijk antwoord op de gestelde vraag te geven. Kortom u bent op zoek naar een SEO specialist omdat wij al onze kennis delen op onze website bent u bent deze tekst nu aan het lezen. Zorg bij uw eigen vakgebied dan ook dat de tekst die u schrijf lang goed en informatief is. Goede content kent een aantal regels. 1 de content is minimaal 400 woorden lang en bestaat ongeveer voor 3% uit het zoekwoord. Kortom iedere 100 woorden 3 maal!

Is de meta discription goed ingevuld?

Een goede meta discription vermeld de plus punten van u ten opzichte van de concurrentie. Zo haalt u klanten naar uw website die mogelijk ook iets bij u gaan kopen en komen de verwachting met het resultaat overeen. Een goede meta discription heeft dus ook de juiste unieke verkoop argumenten. Wij geven u een voorbeeld van een van onze eigen webwinkels.

seo meta

Bevat de pagina titel het hoofdzoekwoord?

Goede SEO scan begint bij een goede strategie op basis van een goed zoekwoordenonderzoek. Als het hoofdzoekwoord bijvoorbeeld hippe kinderkleding is zal deze op zo veel mogelijk plaatsen op je website moeten staan. De titel van je pagina is dan erg belangrijk. In het voorbeeld hierboven bij Tofje zie je in het bovenstaande plaatje dat in de titel van de categorie kinderkleding het woord Hippe kinderkleding de pagina titel is.

Is de verhouding tussen tekst en html codering voldoende in balans?

Een SEO specialist zal je altijd wijzen op de verhouding tussen de codering van de website en de tekst die op de pagina staat. Hoe zwaarder de codering is hoe meer tekst je op de website moet zetten. De verhouding moet minimaal 15% zijn. Blauwe Monsters kunnen u helpen bij het bepalen van uw verhouding.

Staan de H koppen goed ingeregeld en bevatten ze SEO vriendelijke zoekwoorden?

Als u de krant leest scant u waarschijnlijk ook de koppen boven de artikelen. Dit doet de zoekmachine ook bij het scannen van uw website wat ook wel crawlen wordt genoemd. Tijdens het crawlen maakt de zoekmachine een profiel van de website. Iedere website heeft zogenaamde H1 H2 en H3 koppen. Het werkt heel simpel een h1 kop is het grootste afgedrukt maar ook voor de zoekmachine een belangrijke term. Zet hier dus altijd je hoofdzoekwoorden in.

Is de zoekwoorddichtheid voldoende?

Stel u schrijf een tekst van 400 woorden wat de minimale omvang is van de juiste content hoe vaak komt dan het zoekwoord er in voor? Het antwoord is geen exacte wetenschap maar wij als SEO specialisten houden de volgende verdeling aan. Het zoekwoord komt 3% van de tekst voor. Kortom als u een tekst schrijft van 400 woorden dan komt het woord er 12 keer in voor. Maar let op als u een tekst schrijft met het hoofdzoekwoord SEO specialist gebruik dan ook synoniemen bijvoorbeeld zoekmachine expert of SEO expert.

Hoe doet de concurrentie het op het gebied van Internet Marketing?

Iedere markt heeft zijn concurrenten om te bepalen hoe je de concurrenten het doet is het zeer verstandig voor je begint te bepalen hoe je de concurrentie met goede internet marketing kan verslaan. Bekijk dus per concurrent hoe ze het doen en voer ook een SEO scan uit op de concurrentie niet alleen op jezelf. Blauwe Monters heeft hier SEO software voor wij kunnen voor u deze analyse uitvoeren.

Dupliceer nooit content!

Google kent een zeer belangrijke regel, kopieer nooit de content van een ander. Dit zien wij helaas vaak fout gaan bij bedrijven die producten verkopen uit een database. Stel u verkoopt overhemden deze hebben allemaal een beschrijving. Deze beschrijving zal altijd uniek moeten zijn. Kortom de tekst van de leverancier moet herschreven worden. Ja een klus wat veel tijd en energie kost. Toch is het noodzakelijk anders komt u nooit op de juiste plaatst in de zoekmachine. Denk ook nooit ik kijk wel wat een ander schrijft en neem dat over.

Is de website mobiel vriendelijk?

De tijd staat niet stil en zorgt ook voor veel veranderingen in het zoekmachine optimalisatie landschap. De grootste impact op voor een SEO specialist is de toename van het gebruik van mobieltjes en tablets. Dit zorgt voor veel bezoekers die niet alleen via hun desktop uw website bezoeken. De ontwikkelingen op dit gebied gaan zeer hard. Op dit moment is bij veel webwinkels al 50% van de bezoekers die oriënteert via hun mobiel. Dit percentage zal blijven stijgen. Het is dus van zeer groot belang dat uw website responsive is. Een responsive website zorgt voor een goede weergave op iedere mobiel en tablet.

Hebben alle plaatjes een alttekst met zoekwoord?

De zoekmachine kan geen plaatjes lezen maar wel tekst. Kortom de zoekmachine bepaald aan de naam van het plaatje wat er op staat. Zorg dus altijd bij het opslaan van ieder product dat de naam van het product in het opgeslagen bestand zit. Tevens vertoont hij bij het bekijken van het plaatje deze titel. Tip: bij enkele producten zoeken klanten op artikel nummer deze kun je dus meegeven aan het plaatje. Is het artikel nummer nauwelijks gebruikt zorg dan voor bijvoorbeeld de merknaam plus de omschrijving. Bijv Hugo Bos boxer groen

Is de linkbuildprofiel intern en extern volgens de regels van Google

Het linkprofiel van een website moet natuurlijk zijn. Mocht het linkprofiel niet natuurlijk zijn dan volgt er een penalty vanuit google. Om een antwoord te krijgen of je een goed linkprofiel hebt kun je uitzoeken of je trust flow en citation flow goed is. Deze indicatoren geven een antwoord op de vraag of je van Google een penalty kan krijgen. Wil je dit voorkomen zorg dan voor voldoende links zowel van hoge als van lage kwaliteit. Er wordt beweert dat startpagina links geen waarde meer hebben. Volgens Blauwe Monsters is deze bewering onjuist. Er moet een balans zijn tussen het aantal links en de kwaliteit ervan. Heb je alleen maar hoge kwaliteit links dan kan er ook een penalty volgen. Wil je dit voorkomen zorg voor zo veel mogelijk variatie in je linkprofiel. Hulp van een SEO specialist nodig om te linkbuilden? Vraag het Blauwe Monsters. Blauwe Monsters heeft het grootste linkbuildnetwerk van Nederland.

Is Google analytics gekoppeld?

Meten is weten als u geen idee heeft welke bezoekers op welke zoekwoorden uw website bezoeken gaat er veel energie verloren. Het beste en meest onafhankelijke tool die je hiervoor kunt gebruiken is Google Analytics. Hier kunt u zien hoeveel bezoekers de website per dag krijgt hoe ze uw website bezoeken. Wil je een eerste gevoel hebben klik dan bij het inloggen op realtime en dan overzicht zoals hieronder staat weergegeven. Dan kunt u letterlijk zien hoeveel bezoekers u op dat moment heeft.

analytics seo

Is er een robtots.txt of sitemap?

Iedere website moet een robots.txt of sitemap hebben. U kunt dit zien als een soort van inhoudsopgave van uw website. Met deze inhoudsopgave is Google bij het crawlen/scannen van uw website in staat om ook te bepalen hoe de structuur is binnen uw website. Ook bepaald hij aan de hand van de sitemap waar welke onderdelen binnen uw webstie staan. Geeft u deze bestanden niet mee aan de zoekmachine dan zal Google uw pagina niet opnemen in de zoekresultaten. Als de omvang van uw website beperkt is kan het niet zo heel veel kwaad als uw een zeer uitgebreide website heeft met veel content is het van zeer groot belang.

Wordt er voldoende nieuwe content geplaatst?

Google vindt updaten van uw website belangrijk. Hiermee geeft u Google de indruk dat er veel op uw website gebeurd. Ook zorgt u voor meer raakvlak van content kortom hoe meer verschillende pagina’s met content hoe groter de kans is dat u ook gevonden wordt. Wij werken voor klanten die meer dan 60.000 pagina’s hebben met unieke content. U moet ergens beginnen en wilt u beter gevonden worden dan u concurrent is een investering op dit gebied vaak de moeite waard. Geen nieuwe content mogelijkheden? Zijn al uw teksten op uw site geoptimaliseerd en uw producten voldoende beschreven ga dan bloggen. Kortom schrijf over ontwikkelingen binnen uw branche. Maak een nieuwspagina aan en zorg iedere week maand of kwartaal voor een mooi bericht onder uw nieuwspagina.

SEO scan uitvoeren?

Wilt u dat wij een scan voor u uitvoeren op de bovenstaande 15 onderwerpen? Blauwe Monsters kan een goede SEO check voor u uitvoeren. De basis scan is kosteloos wilt u een zeer uitgebreide scan brengen wij alleen eenmalig de uren in rekening die wij er mee bezig zijn.