Meer rendement uit je AdWords halen? Klik hier voor een GRATIS consult van onze expert!
GRATIS CONSULT

Page content

SEO Scan

Een goede website is erg belangrijk voor uw bezoekers, de website moet vriendelijk zijn, er moet unieke content op staan, de website moet conversie opleveren en de website moet een goede uitstraling hebben. Dit is allemaal erg belangrijk voor de bezoeker en voor u zelf. Naast dat een website belangrijk is voor uw bezoekers is het nog veel belangrijker voor Google. U krijgt bezoekers doordat u vindbaar bent in de Google zoekmachine. Om vindbaar te zijn in Google moet uw website SEO geoptimaliseerd zijn, dit betekend dat uw website goed gevonden wordt in de organische zoek resultaten. Een goede SEO Scan is dus enorm belangrijk.

Klik hier voor een gratis zoekmachine scan

Website optimaliseren

De Google zoekmachine is ingedeeld in verschillende categorieën. Boven aan staan de advertenties uit Google Adwords, het advertentie programma van Google. Daaronder staat de organische zoekresultaten en aan de rechter kant van de zoekmachine staan ook advertenties en Google Shopping producten.

Rood:    Advertenties (SEA)

Groen: Organische zoekresultaten (SEO)

Geel:    Google shopping (SEA)

SEO Scan

Verdeling in Google

Door uw website te optimaliseren zorgt u ervoor dat u een hogere positie in de organische zoekresultaten in Google krijgt. Bij het optimaliseren van de website gaat het erom hoe uw website is opgebouwd en hoe de website in ingericht (structuur). Om te kijken of uw website SEO geoptimaliseerd is begint u met het kijken van uw positie in Google op een aantal zoekwoorden waar u graag op zou willen gevonden worden. Na dit onderzoek kunt u aan de slag met het optimaliseren van uw site. Kijk naar of uw website technisch in orde is (o.a, is uw website vriendelijk voor de mobiel), welke zoekwoorden u in uw teksten gebruikt en hoe populair uw website is. Denk ook aan links die naar uw website verwijzen, zijn dit er veel en zijn deze relevant of moeten er nog meer bij?

Zoekmachine optimalisatie, SEO scan

Op uw site heeft u unieke content staan, deze content hebben bepaalde zoekwoorden. Zoekwoorden bepalen waarop u gevonden wilt worden in de Google zoekmachine. Door middel van een SEO scan kijkt u naar verschillende elementen op uw website. Bij een goede SEO scan kijkt u naar de volgende onderwerpen:

  • Vriendelijkheid
  • Conversiegericht
  • Uitstraling
  • Content (inhoud)

Google zoekmachine. Door goede zoekwoorden te kiezen die relevant zijn aan uw website gaat u kijken naar wat u precies doet. Bent u metselaar in Brabant dan is het erg verleidelijk om als zoekwoord ‘metselaar’ te nemen, dit is een erg algemeen woord en daar is dus veel concurrentie op. Door het woord ‘metselaar Brabant’ wordt u sneller gevonden in de Google zoekmachine omdat u een specifieker zoekwoord heeft gekozen.

Zorg dat uw gekozen zoekwoord overal in terug komt, denk daarbij aan de titel, de tekst zelf, metatags en de URL. Naast de zoekwoorden is het erg belangrijk dat uw content uniek is. Unieke content is erg belangrijk en zorgt voor een betere positie.

Na een goede SEO scan en veel tijd kunt u zien dat u bent gestegen in positie in de Google zoekmachine. Door een hogere positie heeft u meer kans op bezoekers.