Wat is een: Linkprofiel?

Betekenis:

Een linkprofiel is een overzicht van alle links die naar je website verwijzen, inclusief anchorteksten. Een goed linkprofiel zegt iets over de kwaliteit en relevantie van je backlinks. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks er naar je website verwijzen hoe meer waarde google een website toekent. Een kwalitatief en autoritair linkprofiel kunnen een groot verschil maken in de organische posities. Een goed linkprofiel verkrijgen doe je door middel van linkbuilding.

Zo ziet een goed linkprofiel eruit!

Een goed linkprofiel is een breed begrip, want wanneer is een goed linkprofiel daadwerkelijk goed? Wanneer we spreken over een goed linkprofiel praten we eigenlijk over een “natuurlijk linkprofiel”. Een natuurlijk linkprofiel is opgebouwd uit een aantal soorten links:

  • Kwalitatief goede links met hoge autoriteit
  • Links vanaf websites/domeinen vanuit dezelfde branche
  • Links met anchortekst gelijk aan de domeinnaam/bedrijfsnaam
  • Links uit forum sites
  • Links vanaf domeinen met weinig waarde

Wanneer dit soort links in een linkprofiel zitten, is er sprake van een “natuurlijk linkprofiel”. Hulp nodig met jouw linkprofiel? Linkbuilden uitbesteden kan bij Blauwe Monsters, wij hebben meer dan 8 jaar ervaring als bureau.

Hieronder een aantal voorbeelden van geen natuurlijke linkprofielen:

  • Linkprofiel met alleen maar waardevolle links

Wanneer je een linkprofiel hebt met alleen maar relevante en waardevolle links dan ziet google snel genoeg dat dit profiel niet natuurlijk is. Dit komt omdat er geen variatie is

  • Linkprofiel met alleen maar schadelijke links

Google straft dit soort linkprofielen vaak direct af. Wanneer er links vanaf alleen maar schadelijke domeinen verwezen worden zal google dit opmerken en kan google je zelfs een penalty geven.

Het is dus van belang om een natuurlijk linkprofiel te creëren zodat google dit ziet als “normaal”. Door middel van linkbuilding kan je links op verschillende manieren verkrijgen. Lees hier 4 soorten linkbuild strategieën.

Online marketing uitbesteden? Neem dan snel contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.