SEO Marketing

SEO marketing is een breed begrip. Blauwe Monsters legt het begrip zo makkelijk mogelijk uit en legt uit wat het precies betekend. SEO staat voor search engine optimization, het gaat hier dus om de organische zoekresultaten in de zoekmachine van Google. Deze resultaten staan in Google zonder dat daar direct voor geld aan wordt betaald aan Google. SEO marketing is het soort marketing om deze organische zoekresultaten heen. In dit artikel behandelen we verschillende SEO marketing manieren.

  • On page SEO marketing
  • Off page SEO marketing
  • Deelbare content marketing

Onpage staat voor alles wat er op de website te zien is. Hierbij gaat het om de content zoals tekst, afbeeldingen, video’s, interne links, het menu enz. Offpage staat voor alle activiteiten die niet te zien zijn. Denk hierbij aan de backlinks die verwijzen naar de website.

Onpage SEO marketing

Onpage seo marketing begint bij het optimaliseren van de ongpage factoren. Dit doe je door middel van teksten SEO optimaliseren. Je begint bij het bepalen van het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Vervolgens wil je dit zoekwoord een aantal keer terug laten komen in de tekst. Het zoekoord wil je ook als ‘’belangrijk’’ aankaarten bij Google, dit doe je door het zoekwoord op belangrijke plekken in de tekst neer te zetten. Belangrijke plekken zijn bijvoorbeeld de titel, een tussenkopje en vetgedrukte woorden. Daarnaast is het aangeraden om verschillende soorten artikelen te schrijven, korte berichten met uitleg en lange relevante artikelen (denk aan 1000+ woorden). Laat het zoekwoord in een tekst ongeveer 2% terugkomen, niet meer want hierdoor gaat google het zien als spam.

Een aantal Onpage seo factoren:

  • Content (tekst, afbeeldingen video’s)
  • Interne links
  • Zoekwoord in de tekst

Offpage marketing

Bij offpage marketing optimaliseer je de website aan de achterkant. Hierbij kan je denken aan het verwijzen van links naar je website. Deze verwijzende links worden ook wel backlinks genoemd. Dit zijn websites die verwijzen naar jouw website door middel van een Do-Follow link. Google ziet dat deze link verwijst naar jouw website, hierdoor krijgt jouw website meer waarde.

Om de waarde te checken van een website gebruiken wij MOZ. Via de open site explorer van MOZ kan je de DA, PA en Spam score zien van je website.

  • DA: Domein autoriteit, laat zien wat de waarde is van je hele domein.
  • PA: Page autoriteit, laat de waarde van de pagina zien.
  • Spam score: Laat de spam score zien van website, dit wordt veroorzaakt door minder goede inkomende links.

De DA en PA worden bepaald door een aantal factoren. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met inkomende links. Hierbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid maar ook om de relevantie. Alles over waardevolle links vind je bij deze linkbuilding tips. De spamscore wordt vaak veroorzaakt door inkomende links die slechte inkomende links hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld heel veel startpagina links zijn.

Linkbuilden voor autoriteit
Wanneer je gaat linkbuilden zorg je ervoor dat je pagina meer waard wordt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de link die naar je verwijst. Een goede link is bijvoorbeeld van een site of pagina die al veel waarde heeft. Doordat een link veel waarde heeft, geeft de pagina deze waarde weer door.

Voorbeeldje
Wanneer je een website/bedrijf hebt in online trainingen dan is een link vanaf een website die blogt over online trainingen en daar tips en tricks geeft van hoge waarde.

Deelbare content

Het is belangrijk wanneer je content maakt en schrijft dat dit deelbare content is. Een grote lap tekst is niet fijn om te lezen. Werk daarom met tussenkopjes en opsommingen, zorg voor een duidelijke structuur. Bij een lange tekst kan je zelfs een inhoudsopgave weergeven. Wanneer er overzicht en structuur in de content zit dan leest de bezoeker sneller door de tekst heen en snapt ook Google de content.

Het is belangrijk om in een lange tekst te spelen met visuele beelden zoals afbeeldingen en video’s. Door te variëren met afbeeldingen, video’s en tekst zal een bezoeker langer op je website blijven waardoor je deze bezoeker meer informatie kan geven.