Nuttige info? deel het met anderen

Wat is Domain Authority


Domain Authority is een geschatte waarde die wordt gegeven aan een domein. De waarde wordt gegeven door een van de grootste giganten op het gebied van SEO software; MoZ. MOZ geeft een waarde tussen de 1 en de 100. Hoe hogere het getal hoe hoger de waarde. Een domein heeft een bepaalde waarde die is opgebouwd uit heel veel verschillende factoren. Het aantal links naar jouw website, het aantal verschillende ‘root domains’ die naar jouw website verwijzen, en de kwaliteit van de links die naar jouw website linken. Deze factoren worden ook uitgedrukt in de Moztrust en de Mozrank. Bij de domain authority worden alle factoren echter op een hoop gegooid en een score aan gegeven. Naast de DA (domain authority) geeft MoZ ook een score aan individuele pagina’s. Dit noemen we Page Authority of te wel PA. De meeste websites die in de top 3 van de zoekresultaten staan op concurrerende zoekwoorden hebben een hoge domein autoriteit. Door de MoZ toolbar te downloaden krijg je direct inzicht op de PA en DA van elke website.

DA (domain authority) verhogen

Om je domein authority te verhogen kan je aan de slag gaan met verschillende activiteiten. Ten eerste is het belangrijk dat je regelmatig content publiceert. Content zorgt ervoor dat je bezoekers krijgt maar ook dat Google en tools zien dat je regelmatig actief bent en dat je regelmatig update. Vervolgens is het belangrijk dat deze content waarde opbouwt. Dit doe je door links te verwijzen vanaf andere website (domeinen) naar jouw domein, in dit geval naar de specifieke content.

moz

Kritiek

Er is veel kritiek op de waarde van websites inschatten door middel van PA en DA. Critici zeggen dat de Domain authority makkelijk te manipuleren is. Door een kwantitatieve vorm van linkbuilding in te zetten zou je de DA snel omhoog kunnen brengen. Dit is slechts deels terecht. Het aantal backlinks is inderdaad een factor die wordt meegenomen. Echter let MoZ ook zeker op de variatie van het aantal backlinks. Het manipuleren van de authority is dus vele malen moeilijker als men denkt. Daarnaast gebruikt Majestic Seo ook het aantal backlinks voor een van zijn metrieken; de Citation flow.

Samenvatting

Domain authority (DA) is een interessante metriek die wordt gebaseerd op vele verschillende factoren. MoZ is al jarenlang de grootste en leidinggevende speler op de markt voor internet marketing software. Een hoge domain authority is geen garantie voor hogere zoekposities, wel is er een sterk causaal verband tussen zoekposities en domein autoriteit.

Nuttige info? deel het met anderen