MailChimp.

Blauwe Monsters helpt haar klanten graag om e-mailmarketing zo efficiënt mogelijk in te zetten. Hiervoor maken we gebruik van handige e-mailmarketing tools. Een van deze tools is MailChimp.

Diensten content marketing - Blauwe Monsters

Wat is MailChimp?

MailChimp is een eenvoudige tool waarmee je gratis e-mails en nieuwsbrieven kunt maken en versturen. Zonder al te veel voorkennis van het programma kun je snel e-mailmarketing campagnes vormgeven en opzetten. Hiermee kun je nieuwe klanten werven en huidige klanten motiveren tot een herhaalaankoop. Naast het automatiseren en personaliseren van e-mails en nieuwsbrieven, kun je met een tool als MailChimp ook de prestaties van je uitgestuurde campagnes meten. Zo kun je onder andere in de gaten houden hoeveel mensen je mail geopend hebben en hoe vaak een bepaalde link is aangeklikt.

Hoe werkt MailChimp?

MailChimp beschikt over een aantal handige templates waarmee je snel aan de slag kunt. Je kunt de lay-out, het thema en de contentblokken geheel zelf instellen zodat jouw campagne goed aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf. Via het drag-and-drop systeem kun je een e-mailcampagne ongecompliceerd vormgeven. Klaar met het design? Controleer je e-mail of nieuwsbrief via de preview-modus – geschikt voor desktop en smartphone – of verstuur een testmail. Verder kun je via MailChimp je contactenlijst segmenteren, bijvoorbeeld op basis van wanneer een contact zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief. De MailChimp-kosten variëren van abonnementen die gratis zijn tot abonnementen voor $299 p/m.

De voordelen

Met MailChimp maak je makkelijk en snel professionele e-mails en nieuwsbrieven en dit biedt natuurlijk diverse mogelijkheden voor jouw bedrijf. Een van de voordelen is het drag-and-drop systeem. Hiermee kun je eenvoudig campagnes inrichten, zonder dat je lastige kennis over codetaal hoeft te beheersen. Daarnaast is deze tool zeer gebruiksvriendelijk. De interface en het dashboard zijn eenvoudig ingericht, zodat je binnen no-time aan de slag kunt met e-mailing. Ook is MailChimp te implementeren met diverse CMS-systemen. Zo kun je bijvoorbeeld met MailChimp WordPress nieuwe contacten automatisch laten toevoegen aan je contactenlijst binnen deze tool. Verder kun je ook nog MailChimp automation toepassen. Bij e-mailmarketing automation draait het om de juiste boodschap, voor de juiste persoon, op het juiste moment. Hiermee kun jij het maximale uit je doelgroep halen en het contact met nieuwe en bestaande klanten optimaliseren.

  • Start vandaag nog met e-mailmarketing

  • Zowel strategie als uitvoering door e-mailmarketing specialisten

  • Ervaren met automation

  • Continue monitoring & optimalisatie

  • Maandelijkse rapportage met concrete resultaten

Hulp nodig met e-mailmarketing of MailChimp?

Gebruik je nog geen e-mailmarketing tool of wil je overstappen? Wij adviseren je graag bij het maken van een keuze die aansluit op jouw wensen. De e-mailmarketing specialisten van Blauwe Monsters helpen jou om de juiste content te creëren voor de juiste doelgroep en deze op het juiste moment te verzenden. Blauwe Monsters kan zowel helpen met het creëren van een strategie tot de uitvoering ervan. Daarbij zal continue monitoring en optimalisatie essentieel zijn en wordt er maandelijks een rapportage gemaakt met concrete resultaten.

Het Team

Onze specialisten.

Sacha Renkema

Online marketeer.

Fabian Marks

B2B marketeer.

Britt Hillaert

Online marketeer.

Contact

Ook starten met e-mailmarketing?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en een van onze specialisten gaat dan graag met jou in gesprek wat betreft de mogelijkheden.

vrijblijvend advies
Contact diensten B2B Marketingstrategie - Blauwe Monsters