Google Search Console geeft mogelijk meer breadcrumb-waarschuwingen weer

Google heeft een update uitgebracht voor het rapport omtrent breadcrumbs binnen Google Search Console. Hierdoor zie je mogelijk meer waarschuwingen en meldingen met betrekking tot problemen met je breadcrumbs. De update heeft plaatsgevonden op 8 juni 2023 en kan leiden tot een toename van het aantal waarschuwingen dat rapporten die gaan over periodies vanaf die datum.

Google heeft de update aangekondigd en schreef het volgende:

“Search Console toont een waarschuwing wanneer sites een HTML id-attribuut gebruiken om een ID voor Breadcrumb structured data te gebruiken. Als gevolg hiervan kunt u een toename van waarschuwingen zien in uw Breadcrumb-rapport. Raadpleeg de documentatie over Breadcrumbs voor meer informatie over het specificeren van ID’s.”

Een breadcrumb in de zoekresultaten is wanneer de zoekmachine het pad laat zien waar de pagina zich binnen de site bevindt. Een breadcrumb-pad op een pagina geeft de positie van de pagina in de sitestructuur aan en kan gebruikers van de zoekmachine gebruikers helpen om de site effectief te begrijpen en te verkennen.

Google introduceert nieuw formulier voor spamrapportage

Google heeft een nieuw formulier uitgebracht waarmee gebruikers spam in de zoekresultaten kunnen melden aan het Google Search-team. Met dit formulier kunnen zoekmachinegebruikers verschillende soorten spam melden, waaronder reclame, betaalde links, schadelijk gedrag, lage kwaliteit en andere kwesties met betrekking tot de zoekkwaliteit.

Bulkindiening 

Google heeft ook de mogelijkheid toegevoegd om feedback in bulk in te dienen. Het bedrijf geeft aan dat je zo “maximaal vijf pagina’s die hetzelfde beleid schenden in één rapport kunt indienen”.

Universal Analytics officieel overgegaan op Google Analytics 4!

De belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen maand was de definitieve overgang van Universal Analytics naar Google Analytics 4. Per 1 juli is Google Universal Analytics niet langer operationeel. Alle gebruikers die dat wilden, zijn automatisch overgezet naar de nieuwe omgeving: Analytics 4. Het stopzetten van Google Universal Analytics komt niet als een verrassing voor de marketing- en analytics-industrie. Sinds oktober 2020 was het al mogelijk om Google Analytics 4  te testen.

Wil jij meer uit Google Analytics 4 halen? Met ons eenvoudige 10-stappenplan helpen we je graag met het instellen van Google Analytics 4. Met dit stappenplan is het overzetten heel gemakkelijk, dus begin er vandaag nog mee!  GA4 biedt vele voordelen, waaronder event based data tracking, bredere rapportages en de mogelijkheid om jouw favoriete data in één overzicht te zien dankzij machine learning. Zorg ervoor dat je op tijd overstapt naar GA4 om jouw bedrijf optimaal te kunnen blijven monitoren.

Hulp nodig met het instellen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!