Categorie: SEO

Samenwerking seo en social
BlogContent marketingSEOSocial media

5 manieren waarop SEO en social kunnen samenwerken!

In een tijdperk waar social media steeds belangrijker wordt voor bedrijven is het noodzakelijk dat alles goed op elkaar aansluit. Veel bedrijven hebben aparte afdelingen die amper met elkaar samenwerken. De samenwerking tussen SEO en social is extra belangrijk om de zichtbaarheid en betrokkenheid van de klant te verbeteren. In dit artikel geven we je 5 manieren waarop de samenwerking verbeterd kan worden!

Lees meer

BlogSEO

SEO-update mei 2023 | Blauwe Monsters

De afgelopen maand stond niet in het teken van grote updates. Toch zijn er wat veranderingen geweest binnen Google, die we graag met jullie willen delen. Denk hierbij aan een uitbreiding in de functie Google Search Console Insights, ontwikkelingen binnen Google Bard en de opening van de Search Generative Experience. Wil je meer weten? Lees dan de SEO-update van mei 2023!

Lees meer

BlogSEO

SEO-update april 2023 | Blauwe Monsters

Afgelopen maand weinig grote updates, toch heeft Google niet helemaal stilgezeten. Bijvoorbeeld het Page Experience rapport verdwijnt uit Google Search Console, er heeft weer een nieuwe Product Review update plaatsgevonden en de definitieve deadline voor de overgang naar Google Analytics 4 komt eraan! Meer weten? Lees dan de SEO update van april 2023!

Lees meer

BlogSEO

SEO-update maart 2023 | Blauwe Monsters

Het eerste kwartaal van het jaar is weer tot een eind gekomen en zoals altijd brengen we je graag op de hoogte van de belangrijkste trends binnen SEO-land. In deze SEO-update brengen we je graag op de hoogte van de belangrijkste trends van de maand maart! Zo is er na zes maanden weer een ‘core update’ uitgerold door Google. Verder is er een update geweest in Google Trends, zijn er natuurlijk weer wat belangrijke updates omtrent AI en nog meer! Ben je ook benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen van de afgelopen maand? Lees hier dan de SEO-updates van maart 2023!

Lees meer

BlogSEO

SEO-update februari 2023 | Blauwe Monsters

De maand februari is weer tot zijn einde gekomen en zoals altijd brengen we jullie op de hoogte met de belangrijkste trends van de afgelopen maand. Zo heeft Google onlangs Bard tot leven gebracht. Ook zijn er in de maand februari meerdere updates binnen Google geweest. Ben je ook benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen? Lees het dan in de SEO update van februari 2023!

Lees meer

BlogSEO

SEO-update januari 2023 | Blauwe Monsters

In december rolde Google twee grote updates uit. Begin januari was Google nog steeds bezig met de implementatie van deze updates en inmiddels zijn de updates compleet uitgerold. In deze SEO-update bespreken we weer een aantal updates binnen de zoekmachine. Daarnaast gaan we in op het antwoord op de vraag hoe lang het volgens Google zelf kost om te herstellen van een algoritme-update. Benieuwd? Lees dan snel verder in deze SEO-update voor januari 2023!

Lees meer

BrightonSEO Ruben & Rene
BlogSEO

BrightonSEO: Ruben & René praten je bij

Afgelopen week waren wij twee dagen aanwezig in Brighton voor één van de grootste SEO evenementen ter wereld: BrightonSEO. Een geweldig evenement waar je als SEO’er wordt bijgepraat over de laatste trends binnen ons vakgebied. Voor iedereen met een hart voor SEO is het wat ons betreft een must go. Of je nu al een aantal jaren meeloopt in de SEO-wereld of pas net komt kijken, voor elk niveau werden interessante sessies gehost. Hieronder een verslag van onze keynotes waar wij zeker mee aan de slag gaan.

Lees meer

BlogSEO

SEO update augustus 2022 | Blauwe Monsters

De maand september is bijna alweer halverwege en dit betekent dat we weer kort terugkijken op de voorgaande maand. Google bracht zijn Helpful Content update uit om zo onder andere lage kwaliteit content tegen te gaan. Verder deelde de zoekmachinegigant vier voorbeelden om je meta-description te verbeteren. Daarnaast kijken we nog even terug naar de Product Review update en hoe Google met MUM aan het werk is met featured snippets.

Lees meer

BlogSEO

SEO update juli 2022 | Blauwe Monsters

De maand augustus is inmiddels alweer van start gegaan en dit betekent dat we weer kort terugkijken op de voorgaande maand. Het lijkt ook vakantie voor de zoekmachinegiganten, want er hebben deze maand weinig grote of ingrijpende ontwikkelingen plaatsgevonden. Onder anderen in deze SEO update: een product review update, een nieuwe tag vanuit Google en we kijken even terug op de impact van de Google Core Update van afgelopen mei.

Lees meer

BlogSEO

SEO update mei 2022 | Blauwe Monsters

De maand juni is gestart, dus dat betekent dat we weer even kort terugkijken op wat er allemaal gebeurd is in de voorgaande maand. Google heeft weer een aantal interessante ontwikkelingen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld een nieuw afbeelding ranking algoritme, meer soorten FAQ rich results en ook niet geheel onbelangrijk: Google heeft afgelopen maand een Google Core Update uitgebracht. Meer weten? Lees dan de SEO update van mei 2022!

Lees meer

BlogSEO

SEO update april 2022 | Blauwe Monsters

In de maand april heeft er weer een aantal updates plaatsgevonden. Zo maakt Google Multisearch mogelijk, waarmee je tegelijkertijd op afbeeldingen en tekst kan zoeken. Daarnaast gebruikt de zoekmachine steeds meer AI om informatie bij te werken, worden vaak geciteerde berichten steeds beter getoond en test Google grote wijzigingen in featured snippets. Meer informatie over deze ontwikkelingen lees je in deze SEO update van de maand april 2022.

Lees meer

BlogSEO

SEO update maart 2022 | Blauwe Monsters

De SEO update van Blauwe Monsters is weer terug! In de maand maart heeft er een aantal grote updates plaatsgevonden. De Page Experience-update voor desktop uitgerold, de SERP wordt nog een stukje drukker door het toevoegen van video’s, een update voor productrecensies is uitgebracht en ook toont Google Search Console meer informatie over fouten binnen structured data. Daarnaast hebben we nog een heel belangrijke update: Universal Google Analytics stopt vanaf juli 2023 met data verzamelen, dus de tijd is nu gekomen om Google Analytics 4 in te stellen en data te gaan verzamelen. Meer informatie over deze ontwikkelingen lees je in deze SEO update van de maand maart 2022.

Lees meer

BlogSEO

Het belang van een goed zoekwoorden onderzoek

Binnen de online marketing is er voortdurend strijd om de beste positie binnen de zoekmachine. Jij wilt natuurlijk bovenaan in de zoekresultaten verschijnen met jouw website. Maar hoe kan je er voor zorgen dat jij in de top-3 of liever nog plek 1 in de zoekmachine verschijnt? Er is een aantal onderdelen die geoptimaliseerd moeten worden. Een daarvan is het gebruik van de juiste zoekwoorden op jouw website. SEO-geoptimaliseerde content helpt de zoekmachine met het begrijpen van de inhoud van jouw website.

Lees meer

BlogSEO

Opvallen in de zoekresultaten? Dit zijn de stappen naar structured data!

De concurrentie wordt elke dag heviger op weg naar de bovenste zoekresultaten binnen de zoekmachine. Niet alleen moet jouw online strategie gedegen in elkaar steken, ook moet je een manier vinden om actief op te vallen in de zoekresultaten ten opzichte van de concurrentie. Dé manier om dit te realiseren is door met structured data aan de slag te gaan. Maar wat is structured data nou precies, wat zijn de voordelen en welke types zijn er niet te missen? Dat lees je in dit artikel over de stappen naar structured data!

Lees meer

diensten
BlogSEO

SEO update juni 2021 | Blauwe Monsters

Na een maand van afwezigheid is de SEO update van Blauwe Monsters weer terug! In de maand juni hebben er een aantal grote updates plaatsgevonden, is Search Console Insights voor iedereen beschikbaar gemaakt en kregen we meer informatie over de stappen die je kunt nemen om je nieuwe content zo snel mogelijk te laten indexeren. Ook heeft er een belangrijke verandering plaatsgevonden op het gebied van structured data. Meer informatie over deze ontwikkelingen lees je in deze SEO update van de maand juni 2021!

Lees meer

BlogSEO

Google stopt met de zoekfunctie Q&A per eind juni

Elke seconde wordt Google gebruikt voor duizenden zoekopdrachten. Dat zijn heel wat zoekopdrachten per jaar. Iedereen die een vraag heeft of iets wilt weten gebruikt vaak Google om hierachter te komen. Je kunt ook zelf je vragen in Google achterlaten en andere mensen kunnen dit beantwoorden.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update april 2021 | Blauwe Monsters

De maand april doet wat het wil. Ook op het gebied van SEO gaat deze uitdrukking op. Waar veel websites aan het wachten waren op de Page Experience-update, besloot Google deze te verschuiven naar een later moment. Verder wordt Google Search Console nog steeds flink doorontwikkeld en heeft er een algoritme-update met betrekking tot product reviews plaatsgevonden. Meer weten? Lees dan de onderstaande SEO update over de maand april!

Lees meer