Categorie: SEO

BlogSEO

Het belang van kwalitatieve en kwantitatieve content

We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat kwalitatieve content creëren voor op jouw website echt nodig is als je op de eerste pagina in de zoekmachine gevonden wil worden. Maar, tegenwoordig is kwaliteit alleen niet genoeg. Ook de hoeveelheid van jouw content bepaalt hoe goed jij gevonden wordt in de zoekmachine en of jij aan de concurrentie voorbij gaat. Daarom is het belangrijk dat jouw on-page content goed wordt vormgegeven met belangrijke informatie, maar ook dat het de juiste lengte bevat.

Lees meer

BlogSEO

SEO update september 2020 | Blauwe Monsters

De zomer komt dan echt tot een einde en we zijn inmiddels in de herfstperiode beland. We beginnen de nieuwe maand ondertussen traditioneel met een terugblik op het SEO landschap van de voorgaande maand. In de maand september hebben er weer een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden die het uitlichten waard zijn. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de afgelopen maand? Wij nemen je mee en vertellen er graag iets meer over in deze SEO update!

Lees meer

BlogSEO

SEO: Tips voor intern linken binnen je website

Vandaag bespreken we de best practices op het gebied van interne links, één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om de pagina’s binnen je website met elkaar te verbinden. Er is hierin niet één juiste oplossing, maar na het lezen van dit artikel kun je de interne linkstructuur van jouw website gemakkelijk verbeteren.

Lees meer

BlogSEO

Google komt met uitgebreide rich snippets voor activiteiten thuis

De zoekmachine Google heeft nieuwe rich snippets aangekondigd voor activiteiten thuis. Daarbij zullen de nieuwe uitgebreide zoekresultaten in eerste instantie alleen gericht zijn op fitness gerelateerde zoekopdrachten op mobiele apparaten. Hierbij moet je denken aan zoekopdrachten zoals ‘’fitnessoefeningen thuis’’ en ‘’yoga thuis’’. De rich snippets geven de zoekers meer informatie over video’s en online evenementen zoals een beschrijving van de activiteit, hoe men zich kan registeren en hoe laat het evenement begint (zie onderstaande afbeelding). Voor sportscholen, boksscholen en yoga studio’s kan dit interessant zijn. In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update augustus 2020 | Blauwe Monsters

Het is september! De warme en onstuimige maand augustus zit er op en er is weer genoeg gebeurd de afgelopen maand op het gebied van SEO. Net zoals voorgaande maand neemt Blauwe Monsters je graag mee door een aantal interessante ontwikkelingen. Benieuwd welke ontwikkelingen de afgelopen maand zijn geweest en hoe ze jouw online strategie beïnvloeden of juist kunnen helpen? Lees dan onze SEO update van de maand augustus, want wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje!

Lees meer

Mobiel eerst mobile first indexatie Google Blauwe Monsters
BlogSEO

Extra tijd om je voor te bereiden op mobiel-eerst indexeren

Google heeft bekend gemaakt dat ze de omschakeling van ‘mobiel-eerst indexeren’ hebben uitgesteld om zo webmasters en SEO specialisten meer tijd te geven om zich op die update voor te bereiden. Aan het begin van maart, voordat alle lockdowns in verband met COVID-19 werden doorgevoerd, heeft Google aangekondigd dat ze in september zouden overschakelen naar mobiel-eerst indexeren. Doordat wij nu nog steeds in onzekere tijden zitten en te maken hebben met een pandemie, heeft Google besloten om de deadline te verplaatsen naar maart 2021.

Lees meer

Core web vitals Google Search Console Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

Core Web Vitals: drie metrics voor de gebruikerservaring

In 2021 gaat Google drie User Experience metrics toevoegen aan het algoritme verantwoordelijk voor de posities in de zoekmachine. Dit is essentieel voor SEO werkzaamheden en SEO professionals. In tegenstelling tot het verleden heeft Google exact laten weten welke nieuwe metrics ze gaan meten. De Core Web Vitals, zoals Google ze noemt, zijn drie meetbare factoren die samen de ‘page experience’ en de ‘site-vitaliteit’ aantonen.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update juli 2020 | Blauwe Monsters

De maand juli zit er weer op. Dat betekent dat het tijd wordt om terug te kijken naar de ontwikkelingen van de afgelopen maand. Zo waren er de voorgaande maand op het gebied van SEO een aantal interessante ontwikkelingen te ontdekken. Blauwe Monsters zet de belangrijkste punten hiervan in de spotlight en neemt je graag mee langs een aantal van deze ontwikkelingen.

Lees meer

SEMrush website verkeer traffic Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

5 tips voor meer bezoekers naar jouw website met SEMrush

Ben je overgestapt naar SEMrush, wil je meer uit SEMrush halen of ben je gewoon benieuwd wat je allemaal kan met deze tool? Bij Blauwe Monsters gebruiken wij SEMrush voor verschillende doeleinden. In dit artikel bespreken we hoe je meer bezoekers kan genereren naar jouw website door middel van content analyses, backlinks analyses en nog wat extra functies van deze tool die je kunt inzetten.

Wanneer je aan de slag wilt met de onderstaande voorbeelden, dan is een betaald account vereist. Daarnaast vind je veel informatie en voorbeelden op het blog van SEMrush zelf.

Lees meer

BlogSEO

9 praktische tips om afbeeldingen te optimaliseren voor SEO

Een belangrijk onderdeel van SEO waar doorgaans niet direct aan wordt gedacht is het SEO optimaliseren van afbeeldingen. Naast de andere aspecten van SEO valt er namelijk ook hier veel winst te behalen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van alle zoekopdrachten op het internet worden uitgevoerd door gebruik te maken van het zoeken via Google Afbeeldingen. Alleen hieruit blijkt al dat het niet optimaliseren van afbeeldingen een gemiste kans is. Bovendien wordt een website sterk beïnvloed door afbeeldingen die bijvoorbeeld te zwaar zijn of niet het juiste bestandsformaat hebben. Dit resulteert namelijk in een langere laadtijd van de pagina’s op de website met als gevolg een matige gebruikerservaring. Echter heeft het optimaliseren van afbeeldingen voor een website nog veel meer voordelen.

Lees meer

SEO

Online marketing trends 2020

Het einde van het jaar is in zicht. Dat is voor online marketing bureaus een mooie tijd om alvast vooruit te kijken naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen die ons te wachten staan in 2020. Door de razendsnelle ontwikkelingen is het bijna niet meer bij te houden welke ontwikkelingen daadwerkelijk invloed gaan hebben binnen onze branche. Ik heb daarom enkele belangrijke trends voor jullie op een rij gezet.

Lees meer

SEO

Google Actions inzetten voor jouw bedrijf

Met de komst van Voice Search is het mogelijk om spraakgestuurde zoekopdrachten uit te voeren. Waar je voorheen alleen zoekopdrachten kon intoetsen, kun je nu ook zoekopdrachten inspreken bij een virtuele spraakassistent, zoals bijvoorbeeld Siri (Apple) en Google Assistant (Google). Het aantal spraakgestuurde zoekopdrachten is in het afgelopen jaar flink toegenomen en de verwachting is dat de komende jaren Voice Search alleen nog maar meer gebruikt gaat worden. Daardoor is het van groot belang om bij de SEO-strategie van je website ook rekening te houden met Voice Search. Bij Voice Search is er namelijk maar één antwoord; het beste antwoord volgens het algoritme van Google. Daarom wordt het voor websites steeds belangrijker om bovenaan de zoekresultaten te staan.

Lees meer

SEO

Redirects en SEO: hoe pak je het aan?

Niemand verdwaalt op een rechte weg zou je kunnen zeggen. Als je in een vreemde stad bent wil je graag duidelijk zien waar je heen moet. En ook als je een winkel bezoekt wil je bij binnenkomst snel kunnen zien waar de afdeling is waarnaar je zoekt. Zoals dit voor iedereen in het dagelijkse leven geldt, willen we dit online ook graag terugzien in websites.

Lees meer

SEO

Custom dashboards in Google Analytics gebruiken voor beter inzicht

Wil je zonder al te veel te zoeken bepaalde gegevens bekijken in Google Analytics? Dan is het maken van een eigen dashboard een handige oplossing. Je kunt ontzettend veel verschillende tabellen, grafieken, tijdlijnen, kaarten enz. toevoegen aan je eigen dashboard. Daarnaast kan je ontzettend veel filteren (op bijvoorbeeld organische verkeer) zodat je precies krijgt te zien wat jij wilt.

Lees meer

SEO

Tips voor het gebruik van Search Console

Voordat we het kunnen hebben over de voordelen van Google Search Console en wat voor invloed deze kunnen hebben op de verbetering van SEO, is het eerst handig om te weten wat voor tool dit nou precies is. Search Console is een tool van Google waarmee je aan de hand van handige functies en rapporten het zoekverkeer en de prestaties van jouw website kunt meten. Ook kun je hiermee problemen van je website oplossen en ervoor zorgen dat je site opvalt in de zoekresultaten van Google. Zo kun je zien aan de hand van welke zoekopdrachten gebruikers op jouw website terecht komen.

Lees meer