Categorie: SEO

BlogSEO

Weet je waarom Blauwe Monsters zo gek is op zakelijk bloggen?

Ja, echt waar. De marketeers binnen Blauwe Monsters beleven veel voldoening aan het uitwerken van zakelijke blogs die bij hun discipline aansluiten! Bloggen biedt namelijk de mogelijkheid om jouw kennis en expertise over te dragen aan potentiële klanten en relaties. Schrijven en simpelweg praten over een dienst of product, iets dat influencers (of je er nu fan van bent of niet) volop inzetten, blijkt ontzettend waardevol te zijn.

Lees meer

BlogSEO

SEO update december 2020 | Blauwe Monsters

Het nieuwe jaar is begonnen. Vanuit Blauwe Monsters wensen wij allereerst iedereen de allerbeste wensen voor 2021. Laten we er een succesvol en mooi jaar van maken! Inmiddels traditiegetrouw betekent een nieuwe maand ook gelijk een terugblik op de SEO ontwikkelingen van de voorgaande maand. We kijken dan ook even terug naar wat er in december allemaal is gebeurd en we nemen de belangrijkste ontwikkelingen van 2020 tevens onder de loep. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel de eerste SEO update van 2021.

Lees meer

Zoekmachine optimalisatie SEO
BlogSEO

Apple krijgt mogelijk een eigen zoekmachine

Google heeft jarenlang miljarden euro’s aan Apple betaald om de standaard zoekmachine op de safari webbrowser van Apple te zijn. Een deel van het succes van Google’s (mobiele) zoekopdrachten is dan ook te wijten aan dit privilege. Echter, er zijn aanwijzingen dat Apple misschien zelf een zoekmachine aan het bouwen is. Hiermee gaat Apple de strijd met Google aan – en dit keer voor het ‘echie’.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update november – Blauwe Monsters

Het is weer december. De traditionele feestmaand wordt vandaag dan ook afgetrapt, al zal het dit jaar er toch even net wat anders uitzien dan voorgaande jaren. Toch laten we ons hierdoor natuurlijk niet tegenhouden. Met een frisse blik kijken we daarom naar 2021 en de plannen voor het nieuwe jaar zijn tevens al tijden in voorbereiding. Voordat we het nieuwe jaar beginnen, kijken we dit jaar nog één keer terug naar de afgelopen maand.

Lees meer

Mobiel eerst mobile first indexatie Google Blauwe Monsters
BlogSEO

SEO update oktober – Blauwe Monsters

Het einde van het jaar komt langzaamaan in zicht. Veel bedrijven maken de balans op van het afgelopen jaar en bereiden zich voor op 2021. Toch betekent dit niet dat er in 2020 geen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO zijn. Integendeel zelfs! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het uitrollen van de nieuwe versie van Google Analytics door Google. Benieuwd wat voor ontwikkelingen er zich nog meer de voorgaande maand hebben afgespeeld? Lees dan snel deze SEO update van Blauwe Monsters over de maand oktober!

Lees meer

Core web vitals Google Search Console Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

Core Web Vitals: drie metrics voor de gebruikerservaring

In 2021 gaat Google drie User Experience metrics toevoegen aan het algoritme verantwoordelijk voor de posities in de zoekmachine. Dit is essentieel voor SEO werkzaamheden en SEO professionals. In tegenstelling tot het verleden heeft Google exact laten weten welke nieuwe metrics ze gaan meten. De Core Web Vitals, zoals Google ze noemt, zijn drie meetbare factoren die samen de ‘page experience’ en de ‘site-vitaliteit’ aantonen.

Lees meer

BlogSEO

Het belang van kwalitatieve en kwantitatieve content

We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat kwalitatieve content creëren voor op jouw website echt nodig is als je op de eerste pagina in de zoekmachine gevonden wil worden. Maar, tegenwoordig is kwaliteit alleen niet genoeg. Ook de hoeveelheid van jouw content bepaalt hoe goed jij gevonden wordt in de zoekmachine en of jij aan de concurrentie voorbij gaat. Daarom is het belangrijk dat jouw on-page content goed wordt vormgegeven met belangrijke informatie, maar ook dat het de juiste lengte bevat.

Lees meer

BlogSEO

SEO update september 2020 | Blauwe Monsters

De zomer komt dan echt tot een einde en we zijn inmiddels in de herfstperiode beland. We beginnen de nieuwe maand ondertussen traditioneel met een terugblik op het SEO landschap van de voorgaande maand. In de maand september hebben er weer een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden die het uitlichten waard zijn. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de afgelopen maand? Wij nemen je mee en vertellen er graag iets meer over in deze SEO update!

Lees meer

linkbuilding in 2021
BlogSEO

SEO: Tips voor intern linken binnen je website

Vandaag bespreken we de best practices op het gebied van interne links, één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om de pagina’s binnen je website met elkaar te verbinden. Er is hierin niet één juiste oplossing, maar na het lezen van dit artikel kun je de interne linkstructuur van jouw website gemakkelijk verbeteren.

Lees meer

BlogSEO

Google komt met uitgebreide rich snippets voor activiteiten thuis

De zoekmachine Google heeft nieuwe rich snippets aangekondigd voor activiteiten thuis. Daarbij zullen de nieuwe uitgebreide zoekresultaten in eerste instantie alleen gericht zijn op fitness gerelateerde zoekopdrachten op mobiele apparaten. Hierbij moet je denken aan zoekopdrachten zoals ‘’fitnessoefeningen thuis’’ en ‘’yoga thuis’’. De rich snippets geven de zoekers meer informatie over video’s en online evenementen zoals een beschrijving van de activiteit, hoe men zich kan registeren en hoe laat het evenement begint (zie onderstaande afbeelding). Voor sportscholen, boksscholen en yoga studio’s kan dit interessant zijn. In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update augustus 2020 | Blauwe Monsters

Het is september! De warme en onstuimige maand augustus zit er op en er is weer genoeg gebeurd de afgelopen maand op het gebied van SEO. Net zoals voorgaande maand neemt Blauwe Monsters je graag mee door een aantal interessante ontwikkelingen. Benieuwd welke ontwikkelingen de afgelopen maand zijn geweest en hoe ze jouw online strategie beïnvloeden of juist kunnen helpen? Lees dan onze SEO update van de maand augustus, want wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje!

Lees meer

Mobiel eerst mobile first indexatie Google Blauwe Monsters
BlogSEO

Extra tijd om je voor te bereiden op mobiel-eerst indexeren

Google heeft bekend gemaakt dat ze de omschakeling van ‘mobiel-eerst indexeren’ hebben uitgesteld om zo webmasters en SEO specialisten meer tijd te geven om zich op die update voor te bereiden. Aan het begin van maart, voordat alle lockdowns in verband met COVID-19 werden doorgevoerd, heeft Google aangekondigd dat ze in september zouden overschakelen naar mobiel-eerst indexeren. Doordat wij nu nog steeds in onzekere tijden zitten en te maken hebben met een pandemie, heeft Google besloten om de deadline te verplaatsen naar maart 2021.

Lees meer

SEO update ontwikkelingen online marketing Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

SEO update juli 2020 | Blauwe Monsters

De maand juli zit er weer op. Dat betekent dat het tijd wordt om terug te kijken naar de ontwikkelingen van de afgelopen maand. Zo waren er de voorgaande maand op het gebied van SEO een aantal interessante ontwikkelingen te ontdekken. Blauwe Monsters zet de belangrijkste punten hiervan in de spotlight en neemt je graag mee langs een aantal van deze ontwikkelingen.

Lees meer

SEMrush website verkeer traffic Blauwe Monsters Blog
BlogSEO

5 tips voor meer bezoekers naar jouw website met SEMrush

Ben je overgestapt naar SEMrush, wil je meer uit SEMrush halen of ben je gewoon benieuwd wat je allemaal kan met deze tool? Bij Blauwe Monsters gebruiken wij SEMrush voor verschillende doeleinden. In dit artikel bespreken we hoe je meer bezoekers kan genereren naar jouw website door middel van content analyses, backlinks analyses en nog wat extra functies van deze tool die je kunt inzetten.

Wanneer je aan de slag wilt met de onderstaande voorbeelden, dan is een betaald account vereist. Daarnaast vind je veel informatie en voorbeelden op het blog van SEMrush zelf.

Lees meer

BlogSEO

9 praktische tips om afbeeldingen te optimaliseren voor SEO

Een belangrijk onderdeel van SEO waar doorgaans niet direct aan wordt gedacht is het SEO optimaliseren van afbeeldingen. Naast de andere aspecten van SEO valt er namelijk ook hier veel winst te behalen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van alle zoekopdrachten op het internet worden uitgevoerd door gebruik te maken van het zoeken via Google Afbeeldingen. Alleen hieruit blijkt al dat het niet optimaliseren van afbeeldingen een gemiste kans is. Bovendien wordt een website sterk beïnvloed door afbeeldingen die bijvoorbeeld te zwaar zijn of niet het juiste bestandsformaat hebben. Dit resulteert namelijk in een langere laadtijd van de pagina’s op de website met als gevolg een matige gebruikerservaring. Echter heeft het optimaliseren van afbeeldingen voor een website nog veel meer voordelen.

Lees meer