Categorie: Google Ads

BlogGoogle Ads

Google Shopping: De krachtige tool voor jouw bedrijf

In de wereld van e-commerce is het van cruciaal belang om op te vallen tussen de concurrentie en je producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Gelukkig is er een krachtige tool die je hierbij kan helpen – Google Shopping. In dit blog zullen we de voordelen van Google Shopping verkennen en waarom je deze tool zou moeten gebruiken voor jouw bedrijf.

Lees meer

BlogGoogle Ads

De perfecte synergie: Waarom SEA en SEO hand in hand gaan voor online succes

Het is een veelvoorkomende vraag binnen de online marketingwereld: moeten we SEO en SEA als afzonderlijke kanalen behandelen of kunnen ze juist samenwerken? Naar mijn mening is het absoluut een gemiste kans als deze disciplines niet samenwerken om jouw bedrijf te laten excelleren in de zoekmachines (SERP’s). In dit artikel neem ik je mee in de manieren waarop SEO en SEA effectief kunnen samenwerken, inclusief belangrijke aandachtspunten en nuances.

Lees meer

BlogGoogle Ads

Verhoog de Bekendheid van je Bedrijf met Google Ads: 4 Beginstappen voor Succes

Als ondernemer begrijp je hoe belangrijk het is om de bekendheid van je bedrijf te vergroten. Een effectieve manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van Google Ads. Met Google Ads kun je gerichte advertenties weergeven aan mensen die actief op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. In deze blog delen we vier essentiële beginstappen om de bekendheid van je bedrijf te vergroten met behulp van Google Ads.

Lees meer

BlogGoogle Ads

Gebruik overtuigende teksten voor Google Ads-succes

Verhoog je Google Ads resultaat met overtuigende advertentieteksten. Google Ads is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken en je conversies te verhogen. Maar hoe schrijf je overtuigende Google Ads-teksten die mensen aanzetten tot actie? In deze blog zullen we bespreken hoe jij je Google Ads resultaat kunt optimaliseren door gebruik te maken van krachtige en overtuigende advertentieteksten die de principes van overtuiging van psycholoog Cialdini toepassen. Sociale bewijskracht Mensen zijn sociale wezens en worden beïnvloed door het gedrag van anderen. Veel websites zoals Wehkamp.nl proberen hier gebruik van te maken met ratings en reviews. Maar ook bij Google advertenties kun je sociale bewijskracht gebruiken door positieve beoordelingen, getuigenissen of statistieken op te nemen. Bijvoorbeeld: “Beoordeeld met 4,7 sterren” Schaarste Het principe van schaarste speelt in op het idee dat mensen geneigd zijn om iets waardevoller te vinden als het beperkt beschikbaar

Lees meer

BlogGoogle Ads

Het gebruik van Artificial Intelligence voor Google Ads

In 2011 startte Google met het Google Brain Project en bouwde een “neuraal netwerk”. Met regelmatige algoritme-updates gebruikt Google AI om te begrijpen waar de gebruiker naar op zoek is, samen met de context en relevantie van de gerelateerde trefwoorden. Vooral de BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) update van Google traint het vraag-en-antwoordsysteem door natuurlijke taalverwerking toe te passen.

Lees meer

BlogGoogle Ads

Display Remarketing: Versterk je online advertentiestrategie binnen Google Ads!

In de wereld van online adverteren is het essentieel om de juiste doelgroep te bereiken. Een effectieve strategie hiervoor is het gebruik van display remarketing. Met display remarketing kun je advertenties tonen aan mensen die al interesse hebben getoond in je producten of services. Dit is omdat deze mensen al op je website zijn geweest. Binnen dit blog gaan we dieper in op wat display remarketing is en hoe je het kunt gebruiken om je online advertentiestrategie te versterken binnen Google Ads.

Lees meer

BlogGoogle Ads

Verbeter je Google Ads-campagnes met Google Performance Max (Pmax)

In de wereld van digitale marketing is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en tools die je kunnen helpen je online prestaties te optimaliseren. Een van die tools is Google Performance Max (Pmax), een geavanceerde advertentie-optie van Google die je kan helpen om het maximale uit je Google Ads-campagnes te halen. In dit artikel leggen we uit wat Pmax precies is, wat je ermee kunt bereiken, hoe je het kunt implementeren in je marketingstrategie en welke voordelen het biedt voor ondernemers.

Lees meer

BlogGoogle AdsSEA

5 handige tips voor je Black Friday advertising-strategie

Black Friday is voor vele webshops het moment suprême om de jaaromzet een flinke boost te geven. Bij Blauwe Monsters hebben we de afgelopen tien jaar menig webwinkelier geholpen met het bepalen en uitvoeren van de digitale strategie rondom Black Friday en andere piekseizoenen. In deze post geven we een kijkje in de keuken en delen we een handige checklist. Zo zorg jij dat jouw Black Friday advertising-strategie tot in de puntjes is uitgestippeld! 1. Black Friday is geen dag, maar een week! Black Friday 2022 valt op 25 november en het grappige is dat jouw doelgroep alleen op die datum aan zijn aankopen denkt. Consumenten beginnen steeds vroeger een wensenlijstje te maken. Dit blijft ook bij veel ondernemers niet onopgemerkt. Veel webshops  starten steeds vroeger met de Black Friday-gekte om goed zichtbaar te zijn bij hun doelgroep. Zo verandert voor sommige ondernemers de novembermaand in een Black Friday-maand. Met de verhoogde koopintentie van consumenten is deze vroege start e

Lees meer