Nuttige info? deel het met anderen

Internet Marketing


Internet marketing, oftewel online marketing, heeft te maken met alle facetten van marketing op online gebied. Dit is de marketing voor je website. SEO, SEA en CRO spelen hierin grote rollen. Internet marketing is een breed begrip waarbij ontzetten veel onderwerpen horen. Blauwe Monsters heeft een volledig, gestructureerde internet marketing kennisbank opgezet waarbij je alles kan vinden over internet marketing. De verschillende categorie├źn zijn opgedeeld in:

Internet marketing inzetten

Internet marketing zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent, meer conversies binnen krijgt en daardoor meer omzet draait.

Zoekmachines, zoals Google, willen graag het meest relevante resultaat aan de consument tonen. Wanneer een persoon zoekt op een bepaald zoekwoord (zoals: zoekmachine optimalisatie) dan toont google het resultaat dat het beste aansluit bij deze zoekopdracht. De eerste resultaten van Google zijn de advertenties (SEA). Hiervoor wordt per klik betaald, uiteindelijk bepaald de hoogte van het bod wie er op nummer 1 komt. Daarnaast worden de organische zoekresultaten weergegeven. Dit doet Google door gebruik te maken van een zelf-lerend algoritme (ook wel machine learning genoemd). Dit algoritme bepaald aan de hand van verschillende factoren welk zoekresultaat bovenaan de pagina komt te staan. Relevantie is hierbij het meest essentieel. Veiligheid en snelheid zijn mobielvriendelijk zijn bijvoorbeeld van dat soort belangrijke factoren.

Hieronder vind je een aantal algemene internet marketing termen.

 

Nuttige info? deel het met anderen